Отворена „Научна учионица“ на отвореном

  • 20170413_112449
  • 20170413_114318
image_pdfimage_print

Градски већник Бојан Крстић отворио је данас у Регионалном центру за образовање „Научну учионицу“ на отвореном ,која је део корпоративног програма „Заједници заједно“ комапније НИС .

Из Ниша је подржано седам пројеката, а један од пројекта који је компанија НИС препознала као добит за локалну заједницу, јесте пројект Регионалног центра – „И Ниш да има Парк знања“.

Овим пројектом је  у дворишту Регионалног центра формирана Научна учионица у у којој ће се деци, ученицима и младима Града Ниша на популаран начин приближити научни садржаји. За ту намену,  „на отвореном“, су инсталирана наставна средства и то: Паскалов трон (факирова столица), Архемедова бележница, Магнетни тунел и Галилејево клатно.

Ове инсталације биће коришћене за  организовања јавних часова за децу и ученике нишких предшколских установа и школа.

Научна учионица ће бити допуна раду и Научном клубу Центра.

Инсталације у учионици  су јединствене по томе што су заправо интерактивне, јер то су инсталације код којих се подразумева неко учешће посетилаца, а циљна група су ученици основних и средњих школа.

„Град Ниш ће увек са своје стране подржати овакве пројекте у складу са својим могућностима и искрено се надам да је ово леп почетак нечег много комплекснијег и већег ,где ће ученици и сви заинтетресовани пронаћи свој научни кутак“ рекао је већник Крстић приликом отварања учионице.

You may also like...