ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ ПЛАНИНАРСКОГ ДРУШТВА „ПРЕСЛАП“ И АТЛЕТСКОГ КЛУБА „ЖЕЛЕЗНИЧАР“

  • dav
    dav
  • dav
    dav
image_pdfimage_print

Члан Градског већа, ресорно задужен за омладину и спорт Бранислав Качар примио је чланове Планинарског друштва „Преслап“ из Ниша Ненада Стојановића, Слободана Васковића и Мирослава Докмана који ће овог лета учествовати на три планинарске експедиције (Елбрус-највиши врх Европе и Русије 5642м, Мон Блан-највиши врх Алпа и Француске 4810 м, Фуџи-највиши врх Јапана 3776м), као и чланове Атлетског клуба „Железничар“ које предводи Немања Тадић.

Прошлогодишњи испраћај на експедицију наших планинара у Јапану, у присуству медија, и уручење заставе Града Ниша, као и њено истицање на највишем врху „земље излазећег сунца“, наишли су на леп и срдачан одјек у јавности, а Град Ниш је на овај начин успешно представљен у свету и афирмисан на један другачији начин.

„Верујем да ће и ове године свечана застава Града Ниша, коју смо данас уручили члановима члановима „Преслапа“, обићи свет и да ће наши планинари са овом заставом у рукама изаћи на ове сурове планинске врхове. Град Ниш континуирано прати рад и такмичења свих наших спортских колектива, помаже у оквиру својих могућности и настоји да увек буде ослонац нишким спортистима који у последње време нижу саме успехе. Град Ниш јако је поносан и на планинаре и на атлетичаре, али и на наше спортске колективе који су изборили пласман у Европу: ФК Раднички Ниш, РК Железничар, РК Наиса и Ватерполо клуб Наис и ја им овом приликом честитам на витешкој борби и оствареним резултатима. Град Ниш и нишка публика биће уз све наше спортисте и у наредном периоду и пружати им подршку да и у европским надметањима која им предстоје остваре запажене резултате. Такође, овом приликом желим планинарима погодне услове за успон на Елбрус, Мон Блан и Фуџи. Уверен сам да ће остварити своје циљеве. Истовремено, пошто су нам данас у гостима и атлетичари, истичем да ће Град Ниш обезбедити неопходнo спортско ортопедско помагало за нашег спортисту са инвалидитетом Немању Тадића како би се успешно и у адекватним условима припремио за Европско првенство у дисциплини скок у вис“, рекао је овом приликом члан Градског већа Бранислав Качар.

You may also like...