Михајловићева: Први асфалт у Сићевачкој клисури

  • 06192018.prviasfaltSicevo-6
  • 06192018.prviasfaltSicevo-10
  • 06192018.prviasfaltSicevo-14
  • 06192018.prviasfaltSicevo-16
  • 06192018.prviasfaltSicevo-17
  • slika 333
image_pdfimage_print

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са директорима „Коридора“ и „Путева Србије“, начелницама Нишавског и Пиротског округа и градоначелницима Ниша и Пирота радове на изградњи Коридора 10, деоници од Банцарева до Црвене Реке, где је данас започело асфалтирање овог дела ауто-пута.

“Сићевачка клисура је, поред Грделичке, најтежа деоница на Коридору 10. У питању су деонице на којима се ради даноноћно и желим да грађани Србије буду упознати с оним што радимо и којом брзином напредујемо. Након што ово завршимо, следи опремање тунела и до краја године имаћемо комплетно готов Коридор 10, и источни и јужни крак”, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је да ће у односу на 2014. годину, када су кроз Србију прошла 34 милиона аутомобила, до краја ове године тај број бити 54 милиона.

“Ово је веома значајан коридор и тужно је што га неки пре нас нису завршили. Ове године имаћемо за 20 милиона више возила у односу на пре четири године. Србија има одличну позицију и то треба да искористимо”, рекла је она.

Михајловићева је додала и да све студије показују да ће завршетком Коридора 10 број саобраћајних несрећа са смртним исходом бити смањен за 10 до 20 одсто.

“Поред тога, време превоза путника и робе биће скраћено, а трошкови умањени. Све то доприноси већем привредном расту наше земље”, рекла је Михајловићева.

Директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић рекао је да је ово једна од најзахтевнијих деоница на којој се ради 24 сата у свим временским условима.

“Хвала „Актору“ на квалитетном раду, хвала потпредседници Владе и Министарству на тимском раду и подршци. У најбржем року ћемо завршити Коридор 10 и грађанима предати квалитетан пут”, рекао је Бабић.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, истакла је значај тога што држава улаже у овај део Србије.

“Овај пројекат је за нас важан јер показује да нас држава није заборавила. Завршетком Коридора 10 спајамо не само Ниш и Пирот, већ и овај крај са Софијом и Европом. А када завршимо и ауто-пут ка Приштини, с правом можемо да кажемо да је Ниш раскршће на Балкану”, рекла је она.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, рекао је да је Коридор 10 један од значајнијих пројеката на територији града Ниша, који овај део Србије отвара за нове инвестиције.

You may also like...