СТИПЕНДИЈЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ НИША

image_pdfimage_print

Град Ниш је Одлуком о подстицају развоја талентованих ученика и студената као један од видова подстицаја предвидео стипендирање талентованих ученика и студената, који су постигли натпросечне резултате у досадашњем школовању. Њима је градоначелник Ниша Дарко Булатовић данас у Градској киући уручио уговоре о стипендирању.

„Бити најбољи је привилегија малог броја људи, а пут до успеха је испуњен великим радом, залагањем и одрицањем. Амбиција, уз свест о циљу ка коме се тежи, као и огроман рад и труд, неминовно воде успеху, чему су велики допринос, поред вас самих, дали и Ваши наставници и родитељи.

Град Ниш се поноси Вашим успесима и жели Вам да овим путем наставите. Данас је овде 29 ученика и 67 студената. Ја се надам да ће вас догодине бити и више, уверен да ће лепе вести које нам будете доносили о вашим успесима пролазити запаженије него до сада јер ви сте истински капитал овог града и наше државе“, рекао је на додели уговора о стипендирању градоначелник Булатовић.

Он је честитао свим добитницима, уз жељу да наставе да нижу успехе у даљем раду. Иначе, Град Ниш за стипендирање ученика и студената ове године издвојио је 7,5 милиона динара. Месечни износ стипендије је 6 500 динара. Према герадоначелниковим речима, буџетом за наредну годину Град Ниш издвојиће 50 одсто више средстава за стипендирање најбољих нишких ђака и студената, у односу на ову годину.

You may also like...