OTVOREN VRTIĆ ZEKA U MEDOŠEVCU

  • DSC_1210
  • DSC_1172
image_pdfimage_print

U niškom naselju Medoševac otvoren je 26.vrtić u okviru Predškolske ustanove Pčelica. Sredstva za ovaj vrtić obezbedili su Fondacija Novak Đoković i Grad Niš. Iz Fondacije Đoković za adaptaciju starog dela zgrade OŠ Milan Rakić uloženo je 11,5 miliona dinara, dok je Grad Niš iz budžeta izdvojio 3 miliona. Rekonstruisan je deo škole od 250 kvadratnih metara. Rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković Maja Kremić istakla je da joj je izuzetno drago što su „svoj“ 38. vrtić otvorili baš ovde i što su imali veliku podršku grada Niša, rukovodstva Pčelice i gradske opštine Crveni krst.“ Veliko je zadovoljstvo kad niste sami i kada imate dobre saradnike. Fondacija je uvek spremna da pruži podršku lokalnim zajednicama koje pokazuju inicijativu“. Ona je pojasnila da je donacija obuhvatila kompletno opremanje prostora nameštajem i didaktičkim materijalima, a donirali su i obuke za vaspotače, koje sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju.

 Svetlana Mitić, direktorka Pčelice rekla je da je vrtić ovom kraju bio neophodan jer su svi vrtići uglavnom u centru grada. Ona je naglasila da je do sada primljeno oko 40 dece, ali da mesta još uvek ima.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je prisustvovao otvaranju vrtića „Zeka“ u Medoševcu, istakao je da sa ovim novim vrtićem sada niška predškolska ustanova ima ukupno 26 vrtića. “Prošle godine smo preuzeli vrtić „Sunce“ u Duvanskoj industriji, a ove godine će i naselje Brzi Brod dobiti svoj vrtić, budući da je počela rekonstrukcija zgrade u kojoj će se nalaziti i ambulanta, policijska stanica i Pošta. “Naša želja je da svake godine napravimo pomak, otvaranjem novih vrtića, te tako planiramo i izgradnju još dva nova vrtića, a jedan bi mogao da se nađe na Ledenoj steni“.

Možda Vas zanima i sledeće...