1

ОТВОРЕН ВРТИЋ ЗЕКА У МЕДОШЕВЦУ

У нишком насељу Медошевац отворен је 26.вртић у оквиру Предшколске установе Пчелица. Средства за овај вртић обезбедили су Фондација Новак Ђоковић и Град Ниш. Из Фондације Ђоковић за адаптацију старог дела зграде ОШ Милан Ракић уложено је 11,5 милиона динара, док је Град Ниш из буџета издвојио 3 милиона. Реконструисан је део школе од 250 квадратних метара. Руководилац одељења за донаторске програме Фондације Новак Ђоковић Маја Кремић истакла је да јој је изузетно драго што су „свој“ 38. вртић отворили баш овде и што су имали велику подршку града Ниша, руководства Пчелице и градске општине Црвени крст.“ Велико је задовољство кад нисте сами и када имате добре сараднике. Фондација је увек спремна да пружи подршку локалним заједницама које показују иницијативу“. Она је појаснила да је донација обухватила комплетно опремање простора намештајем и дидактичким материјалима, а донирали су и обуке за васпотаче, које спроводи Центар за интерактивну педагогију.

 Светлана Митић, директорка Пчелице рекла је да је вртић овом крају био неопходан јер су сви вртићи углавном у центру града. Она је нагласила да је до сада примљено око 40 деце, али да места још увек има.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је присуствовао отварању вртића „Зека“ у Медошевцу, истакао је да са овим новим вртићем сада нишка предшколска установа има укупно 26 вртића. “Прошле године смо преузели вртић „Сунце“ у Дуванској индустрији, а ове године ће и насеље Брзи Брод добити свој вртић, будући да је почела реконструкција зграде у којој ће се налазити и амбуланта, полицијска станица и Пошта. “Наша жеља је да сваке године направимо помак, отварањем нових вртића, те тако планирамо и изградњу још два нова вртића, а један би могао да се нађе на Леденој стени“.