Седница Штаба за ванредне ситуације Града Ниша 

image_pdfimage_print
Седница Штаба за ванредне ситуације Града Ниша којом је председавао заменик градоначелника проф.др Милош Банђур, одржана је у Градској кући.
Након сагледавања ситуације на терену, услед огромних количина воде која је настала топљењем снега и кише која је претходне ноћи износила 20 литара по метру квадратном, констатовано је да се све критичне тачке санирају и да су све надлежне екипе на терену.
На Штабу су укрштене информације из МУПа, градских општина, предузећа која су ангажована на санирању стања, Србијавода која су задужене за ток Нишаве и Јужне Мораве, те су уз процену даљег развоја хидролошких прилика издати нови налози свим субјектима.
Осим санирања насталог стања потребно је појачати одбрану села Мезграја врећама са песком јер може доћи до угрожавања уколико Јужна Морава порасте за више од 50цм.
Градске општине су обавезане да изврше ванредну контролу исправности воде за пиће из сеоских водовода, уз налог ЈКП Наиссусу да настави  снабдевање водоцистернама свих села која су угрожена.
Неколико је поплављених домаћинстава и тамо ће у складу са приликама бити ангажоване екипе са пумпама за црпљење воде.

You may also like...