Савет за безбедност града Ниша

image_pdfimage_print

На иницијативу Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Мисије ОЕБС-а у Србији (Организације за европску безбедност у Србији) и Сталне конференције за градове и општине новембра 2015. године покренута је иницијатива ”Локални савети за безбедност”.

Њен главни циљ је промовисање партнерства локалне самоуправе и полиције, односно институционализовање тог партнерства кроз локалне савете за безбедност. Предвиђено је да савети буду механизам комуникације и саветовања локалне власти, полиције и осталих чинилаца значајних за локалну безбедност (представника свих важних државних и локалних инстутиција, здравства, школства, Центра за социјални рад, невладиних организација), са циљем да град учине безбеднијим местом за живот свих грађана и грађанки.

Уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији чланови Савета за безбедност Града Ниша и радних група које су оформљене, урадили су Нацрт Стратегије безбедности за период  2017-2020. Предстоје нам јавне расправе у свим градским општинама у наредних месец дана како бисмо грађанство и представнике организација цивилног друштва упознали са плановима Града који проистичу из овог стратешког документа, а имају везе са унапређењем свих аспеката безбедности у граду.

О распореду одржавања јавних расправа, као и месту на коме ће оне бити организоване, сви заинтересовани ће бити информисани путем сајта града Ниша и саопштења за јавност, као и преко представника градских општина.

Од понедељка, 20.новембра грађани ће моћи, путем маил адресе savet.bezbednost@gu.ni.rs,  слати своје предлоге и сугестије на Нацрт Стратегије безбедности Града Ниша и то до 10.децембра текуће године.

Додатак: Нацрт стратегије безбедности Града Ниша за период 2017-2020. године

You may also like...