Делегација Жиронда у посети Нишу

  • zir2
  • zir1
image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима угостио је у Градској кући делегацију из француске области Жиронд на челу са делегатом Савета департмана за питања Европе и децентрализоване сарадње Жак Респоом.

Приликом данашњег сусрета разговарало се о новим модалитетима сарадње Града Ниша са Генералним саветом Жиронда. Конкретно, реч је о сарадњи на пројектима посвећеним младима као највреднијем ресурсу Града, култури и стимулисању локалног развоја. Најављена је и тронедељна посета нишког стрип аутора Тонија Радева Жиронду у оквиру које ће деца колеџа «Алфред Моген» из Градињана и ОШ «Иво Андрић» из Ниша, уз подршку Радева радити на реализацији француско-српског стрип издања са тематиком људских права.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић указао је на значај интерактивног односа двеју култура у циљу презентовања историјског, националног и духовног иднетитета обеју држава. Нарочито је истакао политику поспештивања турстичког потенцијала Ниша, која ће стимулисати развој и раст привредног, економског и инфраструктурног капацитета Града. У том смислу – истакао је градоначелник Булатовић, интензивније истраживање и промовисање духовне и материјалне културе Ниша, тзв. «Капије Истока и Запада»,  допринеће бољем позиционирању града на мапи светских туристичких дестинација.

You may also like...