НИШ ДОБИЈА ХОТЕЛЕ СА ПЕТ ЗВЕЗДИЦА – ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ

  • 20170908_124227
  • 20170908_125123
image_pdfimage_print

Хотелски капацитети Града Ниша од наредне године биће повечани будући да ће бити завршена реконструкција хотела „Парк“ и хотела „Амбасадор“, најавили су власници ових објеката и градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је обишао радове.

Оба ова хотела била су у власништву предузећа „Србијатурист“, али су због неуспешне приватизације те фирме годинама били без гостију и у јако лошем стању.

Андрија Радојичић, нови власник хотела „Парк“ најавио је да ће том хотелу, који је изграђен 1936., стари сјај бити враћен највероватније до краја ове године.Најавио је и нове садржаје: “Имаће спа центар, конгресну дворану, видиковац и панорамски лифт и биће категорисан са четири или пеt звездица“.

Власник фирме „Мај плејс груп“ која је нови власник Амбасадора, Иван Спасић, нагласио је да ће реконструкција овог хотела бити завршена наредне године, до краја априла месеца, и да је отварање планирано за мај. „Хотел ће имати пет звездица, чак ће имати и више бодова него што је потребно да би их добио. Од некадашњих 140 соба, реконструкцијом ће хотел добити 58 студија, 10 апартмана и два председничка апартмана површине 85м2. Такође, имаће нове садржаје, попут спа центра, конференцијске сале и билијар сале, као и паркинг са 35 места.

Према најавама власника, реновирање оба хотела коштаће по пет милиона евра и обезбедиће отварање нових 200 радних места.

Обилазећи градилишта, градоначелник Булатовић је рекао да су граду потребни нови хотелски капацитети јер је Град Ниш центар овог дела Србије. Он је истакао да је локална власт помогла при обезбеђивању грађевинске дозволе за хотел „Амбасадор“, јер тај обејакат никада није имао употребну дозволу за рад.

You may also like...