У НИШУ ЗА 60 ОДСТО ПОВЕЋАН БРОЈ ТУРИСТА У ЈУНУ, У ОДНОСУ НА ИСТИ ПЕРИОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

image_pdfimage_print

Према подацима Републичког завода за статистику, у јуну месецу Ниш је посетио рекордан број људи који нису из Србије. „Туристички промет“ у јуну је, како стоји у извештају Републичког завода за статистику, порастао за скоро 60 одсто, највише захваљујући страним туристима. Чак њих 67 одсто више у односу на јуни месец прошле године посетио је наш град. У бројкама, то је 6 300 туриста. Јуна ове године Ниш је посетило и више држављана Србије у односу на исти период лане. То је чак 49 одсто више или 4 200 људи.

Према подацима Туристичке организације Ниш из месеца у месец све је више туриста у граду и овакав тренд приметан је почев од 2013. од када је Град Ниш у првој туристичкој категорији. Године 2013. Ниш је посетило 60 000 туриста, док је три године касније ова цифра повећана на 85000.

 

За првих шест месеци ове године у Нишу је било 80 000 ноћења, што се позитивно одражава на привреду града јер Град убире скоро 12 милиона динара од боравишних такси које плаћају туристи.

До повећања броја туриста дошло је и у Нишкој Бањи, за чак 65 одсто, при чему је број домаћих туриста повећан за 115, а страних за 1,6 одсто у односу на јуни прошле године.

You may also like...