PLAKATOM PROTIV DROGE

image_pdfimage_print

Kreativni učenici niških osnovnih i srednjih škola, koji su nagrađeni na konkursu za najbolje idejno rešenje u okviru kampanje Droga bljak, na temu „Plakatom protiv droge“, nagrađeni su danas u Oficirskom domu. Cilj ove aktivnosti bio je promocija zdravih stilova života i predstavljanje životnih vrednosti kao što su prijateljstvo, ljubav isl.

Član Gradskog veća Branislav Kačar koji je uručio nagrade izjavio je ovom prilikom da je zdravlje mladih jedna od strateških komponenti u nacionalnoj i lokalnoj strategiji za mlade i da bolesti zavisnosti predstavaljaju ozboljan problem. On je naglasio da lokalna samouprava ulaže napore da omogući mladima da odrastaju u zdravom okruženju u kome će moći da stvaraju bolji svet. On je najavio da će i u narednoj godini biti organizovane edukacije mladih, njihovih roditelja i nastavnika kako bi preventivno mogli, svi zajedno, da delujemo protiv bolesti zavisnosti.

Inače, novčane nagrade, dodeljene najboljima, razvrstane su u četiri kategorije, za osnovce od 7 do 11 godina, osnovce od 11 do 15 godina, učenike Umetničke škole i učenike ostalih srednjih škola. Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

Možda Vas zanima i sledeće...