1

ПЛАКАТОМ ПРОТИВ ДРОГЕ

Креативни ученици нишких основних и средњих школа, који су награђени на конкурсу за најбоље идејно решење у оквиру кампање Дрога бљак, на тему „Плакатом против дроге“, награђени су данас у Официрском дому. Циљ ове активности био је промоција здравих стилова живота и представљање животних вредности као што су пријатељство, љубав исл.

Члан Градског већа Бранислав Качар који је уручио награде изјавио је овом приликом да је здравље младих једна од стратешких компоненти у националној и локалној стратегији за младе и да болести зависности представаљају озбољан проблем. Он је нагласио да локална самоуправа улаже напоре да омогући младима да одрастају у здравом окружењу у коме ће моћи да стварају бољи свет. Он је најавио да ће и у наредној години бити организоване едукације младих, њихових родитеља и наставника како би превентивно могли, сви заједно, да делујемо против болести зависности.

Иначе, новчане награде, додељене најбољима, разврстане су у четири категорије, за основце од 7 до 11 година, основце од 11 до 15 година, ученике Уметничке школе и ученике осталих средњих школа. Средства су обезбеђена из градског буџета.