Нишлије на финалном турниру “Играјмо за 16”

  • 20170405_121813
  • 20170405_120224
image_pdfimage_print

Меморијални турнир Играјмо за 16, РТС организује већ 18 година и посвећен је успомени на 16-оро радника РТС који су погинули у НАТО бомбардовању телевизије 23. априла 1999. године.

У градовима Србије укључујући и Ниш, турнир се организује већ 5 година, од 2013. године. Ове године на турниру у Нишу је учествовало 16 екипа. Као и прошле године победио је тим “Маркет Ама” који ће овог викенда учествовати на Суперфиналном турниру који се игра у Београду.

Тим поводом градски већник Бранислав Качар организовао је пријем за нашу екипу која ће представљати Ниш у Београду, на турниру чији је такмичарски значај много мање важан у односу на поруку коју са собом носи, а то је сећање на трагично страдале младе људе, које никада не смемо заборавити.

Од прве године град Ниш активно помаже организацију турнира на много  начина. Пре свега  уступа спортске објекте за одржавање такмичења, помаже превоз екипе у Београд, а на такмичењу учествује и екипа Градске управе.

Град је препознао да је битно да се сећамо недужно настрадалих радњика РТС, али и да се кроз дружење и такмичење промовише спорт и здрави дух  и мали фудбал као један од препознатљивих брендова града Ниша.

Већник Качар је капитену екипе уручио златник са ликом Цара Константина и фудбалске лопте, а Град Ниш ће овој екипи обезбедити и дресове и организовати пут до Београда.

Читава Србија кроз турнир у малом фудбалу одаје почаст трагично настрадалим радницима РТС-а али и свим жртвама Нато агресије на нашу земљу, уз јасну поруку – да се никада не заборави.

You may also like...