ЗАШТИТА НАЈМЛАЂЕ ПОПУЛАЦИЈЕ – ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ГРАДА

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић отворио је данас традиционалне Октобарске сусрете у социјалној заштити који се ове године баве одрастањем у свету савремених технологија.

Свесни чињенице да савремена технологија сваким даном све више напредује и постаје наша свакодневица, немогуће је очекивати да деца могу бити изолована од компјутера или мобилних телефона, рекао је градоначелник. Он је додао да је задатак одраслих да штите права детета и да спрече сваки вид злостављања деце. Као локална самоуправа морамо да реализујемо и подржимо разноврсне друштвене активности усмерене на спречавање и искорењивање лоших појава које доноси свет савремене техологије. Правовремена друштвена и институционална реакција, превентивни и едукативни програми који би укључили активности система образовања, социјалне заштите, правосуђа, цивилног сектора, полиције, могу дати резултате, поручио је градоначелник Булатовић.

Локална самоуправа мора бити активно укључена у ову проблематику и Град Ниш чини све да, кроз међусекторско деловање, али и учешћем у пројектима који се односе на заштиту деце, пружи свој допринос у заштити најмлађе популације. Наш је циљ да нам деца одрастају у здравом и безбедном окружењу, а за то је потребно да сви дамо свој максимални допринос, истакао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

 

 

You may also like...