Комеморација поводом смрти проф.др Горана Ђорђевића

  • IMG_0307
  • IMG_0314
image_pdfimage_print

 

Поводом преране смрти еминентног професора Електронског факултета и помоћника градоначелника Ниша за напредне технологије проф.др Горана Ђорђевића у амфитетру ове високо школске установе одржана је комеморативан седница .

О професору Горану говориле су његове колеге и сарадници као и декан Електронског факултета проф.др Драган Јанковић ,истичући при томе енергију ,знање али и ведар и позитиван дух овог стручњака у области роботике и аутоматике

Од професора Горана опростио се и градоначелник Ниша Дарко Булатовић чији је сарадник на пољу напредних технологија био покојни професор .

„Сматрам за изузетну привилегију у своме животу што сам у једном релативно кратком раздобљу могао да будем блиски сарадник Професора Др Горана Ђорђевића.

Када се наредне године изгради Научно технолошки парк и први иновативни производи из Ниша пронађу пут до светских тржишта, када млади дипломирани инжењери покрену свој професионални пут из Ниша, сетићемо се нашег драгог Горана. Данас су врхунски професионалци свога заната реткост међу нама. Горан је био и више од тога. Код њега је била сабрана сва могућа етика одговорности. Био је без задршке одан својој професији. Увелико већ доктор наука и носилац низа специјализација и признања, Горан је своју екпертизу доказао и вршећи дужност Помоћника градоначелника Ниша задуженог за Напредне технологије“,рекао је градоначелник.

„Константно указивајући на неопходност развоја и поштовања науке, као резултат његовог рада добили смо пројекат Анекса Електроског факултета. Горанова визија није само подразумевала рад на развоју иновативне инфраструктуре, већ и на унапређењу кадрова. Инсистирао је на програмима целоживотног учења и усавршавања, са лакоћом је приступао фондовима и безгранично, давао себе до последњег атома снаге, како би будуће генерације имале перспективу и услове какве он када је започињао професионалну каријеру није имао“закључио је градоначелник.

Проф.др Горан Ђорђевић биће сахрањен у петак 8.јуна у 14 сати на Новом гробљу у Нишу.

You may also like...