Premijer najavio otvaranje novih radnih mesta u Nišu

image_pdfimage_print

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Nišu povećanje penzija i plata u javnom sektoru do kraja godine, istakavši da će najsiromašniji deo stanovništva moći da računa na bolji životni standard.

On je najavio da će u Nišu uskoro biti otvoreno 5.000 novih radnih mesta, što je, kako je ocenio, izvanredna vest za taj grad, pri čemu će već za dva dana biti potpisan ugovor sa kompanijom “Leoni”, koja će zaposliti 2.200 ljudi.

Nišu predstoji veliki preporod jer će dobiti i najmoderniji klinički centar u ovom delu Evrope, a biće ulagano i u banje u tom delu Srbije. Taj grad postaje raskrsnica svih puteva, rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, ova vlada namerava da izgradi autoput do makedonske granice, dok će sledeće godine biti pokrenuta i izgradnja autoputa Niš–Priština.

Dolaskom u Niš pokazujemo da Srbija nije samo Beograd, rekao je premijer i najavio da će za dva dana Niš posetiti 28 ambasadora zemalja Evropske unije, jer Vlada Srbije želi da im predstavi taj grad.

Takođe, on je dodao da će se potruditi da primi što više građana Niša koji su se prijavili za razgovor sa njim tokom sedmodnevnog zasedanja Vlade Srbije u tom gradu, ističući da je prijavljeno više od 1.200 građana.

Možda Vas zanima i sledeće...