1

Премијер најавио отварање нових радних места у Нишу

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић најавио је у Нишу повећање пензија и плата у јавном сектору до краја године, истакавши да ће најсиромашнији део становништва моћи да рачуна на бољи животни стандард.

Он је најавио да ће у Нишу ускоро бити отворено 5.000 нових радних места, што је, како је оценио, изванредна вест за тај град, при чему ће већ за два дана бити потписан уговор са компанијом “Леони”, која ће запослити 2.200 људи.

Нишу предстоји велики препород јер ће добити и најмодернији клинички центар у овом делу Европе, а биће улагано и у бање у том делу Србије. Тај град постаје раскрсница свих путева, рекао је премијер.

Према његовим речима, ова влада намерава да изгради аутопут до македонске границе, док ће следеће године бити покренута и изградња аутопута Ниш–Приштина.

Доласком у Ниш показујемо да Србија није само Београд, рекао је премијер и најавио да ће за два дана Ниш посетити 28 амбасадора земаља Европске уније, јер Влада Србије жели да им представи тај град.

Такође, он је додао да ће се потрудити да прими што више грађана Ниша који су се пријавили за разговор са њим током седмодневног заседања Владе Србије у том граду, истичући да је пријављено више од 1.200 грађана.