НЕДЕЉА КУЛТУРЕ ВЕНЕЦУЕЛЕ У НИШУ

  • img_3367
  • img_3368
image_pdfimage_print
 Поводом манифестације „Недеља културе Венецуеле у Нишу, у Кабинету председника Скупштине града Мр Радета Рајковића, организован је пријем  за Амбасадорку Венецуеле у Србији, њену екселенцију Др. Дије Надер де Ел Андари.
Председник Рајковић се, у име грађана Ниша захвалио Амбасадорки Ел Андари због њеног напора да ову манифестацију организује у Нишу и омогући нашим суграђанима да што боље упознају културу Венецуеле. То ће свакако допринети зближавању наших земаља  и отворити бољу перспективу за сарадњу.
Што се сарадње тиче, додао је Рајковић, она се може развијати пре свега у области културе, образовања, туризма и спорта, а обострани је интерес да се нађе начин и за сарадњу у привреди.
Захваљујући се на добродошлици,  Амбасадорка Ел Андари се сагласила да су бројне области у којима се сарадња може и треба развијати. Она је посебно нагласила да сматра својом мисијом да Србија ускоро отвори Амбасаду у Каракасу  и са задовољством прихватила да се организује размена културно-уметничких програма и након истека ове  манифестације.
Иначе, добродошлицу су изразили  и председник Градске општине Медијана Милан Крстић и директор Туристичке организације Ниша Урош Парлић, који су свако из свог домена, у основним цртама представили вредности Ниша, које могу бити занимљиве будућим гостима из Венецуеле.

 

You may also like...