Парламентараци Европске уније у Нишу

image_pdfimage_print

У Нишу су данас боравили некадашњи европски парламентарци ,са којима се сусрео градоначелник Ниша Дарко Булатовић

“За наш и град и земљу у целини веома је важна  ваша посета, која долази у важном тренутку у процесу европских интеграција Србије.

Чланство у Европској унији представља приоритет у спољној политици наше земље ,а посредно је значајно и за функционисање великих градова попут Ниша,јер се отвара низ инвестиционих и тржишних могућности. То је посебно важно у светлу скорашњих изазова који нас очекују у процесу преговарања по поглављима.

Важна порука за грађане Србије је то што је Европска унија одобрила отварање поглавља 23 и 24 у приступним преговорима са Србијом, на Међувладиној конференцији у Бриселу у јулу ове године. Имајући у виду да су ово два најважнија поглавља на којима почива Европска унија, а то су уважавање права и слобода свих грађана и владавина права, то отварање ових поглавља представља и велико признање нашој влади и нашој земљи и њеном напретку у спровођењу реформи” рекао  је градоначелник Булатовић.

Према његовим речима кроз усвајање стратешки важних докумената и акционих планова који су у складу са документима Европске уније ,ми као локална градска средина,желимо да допринесемо убрзању процеса реформи и показжемо да смо добар партнер влади Србије на локалном нивоу у њеним настојањима да нас приближи чланству у ЕУ.

Састанку је присуствовао и председник Скупштине Града Ниша Раде Рајковић, а током сусрета презентовани су и привредно-економски потенцијали  овог дела Србије.

You may also like...