Пријем делегације „ Кола српских сестара“

image_pdfimage_print
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић примио је данас делегацију нишког огранка „Кола српских сестара“ на челу са председницом овог удружења госпођом Љиљаном Стојановић и секретаром госпођом Мирјаном Младеновић
Током разговора било је речи о активностима Кола српских сестара које се бави пре свега хуманитарним радом и о начину на који Град Ниш може да се укључи у рад удружења и пружи подршку многобројним  акцијама које „Коло „ организује.
Ове године „Коло српских сестара“ у Нишу обележава 110 година постојања ,а јубилеј ће бити свечано обележен  у Нишу 28.новембра.
Претходно током целе недеље биће организоване бројне акције,међу којима и књижевно вече посвећено Надежди Петровић 23.новембра у 18 сати у сали Симфонијског оркестра и округли сто на тему доброчинства који ће бити одржан 26.новембра у Медија центру.
 „Коло српских сестара“ добило је  градску награду „11. јануар“ за 2004. годину, а Ниш може бити поносан јер у њему од 2004. године постоји и Кеј Кола српских сестара – једина улица у земљи која носи име овог племенитог удружења. На том Кеју се налази и биста истакнуте чланице Кола Надежде Петровић – рад вајара Милована Крстића.

 

You may also like...