НИС у локалну заједницу улаже више од 110 милиона динара

image_pdfimage_print

 Београд, 23. aвгуст, 2016. године

Како би допринела развоју и унапређењу квалитета живота локалне заједнице у којој послује, компанија НИС ће ове године у оквиру корпоративног програма „Заједници заједно“ подржати укупно 106 пројеката у градовима и општинaма широм Србије.

НИС, упркос тешкој ситуацији на светском нафтном тржишту, није смањио улагања у локалну заједницу и за пројекте је издвојио исти износ као и претходне године – укупно 110,5 милиона динара за реализацију пројеката на територији градова и општина у којима компанија остварује своју делатност. То су Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа и Србобран. На овај начин компанијa потврђује друштвену одговорност као своје стратешко опредељење, а пројекте ће реализовати институције, удружења грађана, спортска и струковна удружења која су изабрана на јавном конкурсу НИС-а.

Ове године је на јавни конкурс пристигао 971 пројекат, а одлуку о томе који ће од њих бити подржани донела је комисија састављена од представника НИС-а, представника локалних самоуправа, као и угледних личности из тих заједница, као независних чланова. Приликом одабира пројеката, жири је водио рачуна о равноправној подршци пројектима из пет области важних за дугорочни и одрживи развој, као и за подизање квалитета живота у локалној заједници: спорт, култура, наука, заштита животне средине и помоћ социјално угроженим групама.

Резултати конкурса могу се видети на веб страници http://zajednicizajedno.nis.eu , као и на сајтовима локалних заједница, а рок за реализацију пројеката је 31. март 2017. године.

Додатна информација:

Програм “Заједници заједно” осмишљен је са циљем унапређења квалитета живота и развоја локалних заједница у којима НИС послује. Свесна да успех није потпун док се не подели са окружењем, компанија већ осму годину заредом успешно реализује и подржава друштвено одговорне пројекте, а до сада је кроз овај програм уложено готово 800 милиона динара  и подржано  више од 760 пројеката.

You may also like...