Od danas iz Niša avionom do Memingena i Ajndhovena

image_pdfimage_print
Skoro hiljadu ljudi što putnika,što rodbine i prijatelja „okupiralo“ je danas aerodrom u Nišu.
Razlog je jako lepa vest za sve Nišlije ,ali i ljude iz okoline.
Naime,od danas će sa niškog aerodroma Konstantin veliki avioni kompanije „Vizer“ leteti do Memingena,aerodroma u blizini Minhena i do holandskog grada Ajndhovena.
Tradicionalnim vodenim topovima i tortama sa znakom Vizera i Grada Niša  dočekani su avioni iz Memingena i Ajndhovena koji su u prepodnevnim satima sleteli u Niš.
Na aerodromu su posade aviona dočekali gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima i gradskim većnicima,kao i direktor aerodroma Vladica Đurđanović.
„ Ovo je radostan dan za sve Nišlije ,jer novim avio linijima ovaj aerodrom postaje prava vazdušna luka koja može da konkuriše ostalim aerodromima u regionu“rekao je gradonačelnik Bulatović i zahvalio se kompaniji „Vizer“,prethodnom gradskom rukovodstvu i svima koi su svojim zalaganjem doprineli da aerodrom Konstantin veliki u potpunosti oživi.
„Ovo je od značaja i za ostale gradove i opštine u okruženju pa očekujem da zajedno sa rukovodstvima ovih opština radimo na daljem razvoju aerodroma u Nišu na zajedničko zadovoljstvo“ rekao je gradonačelnik.
Očekuje se da uvođenjem ove dve nove linije broj putnika do kraja godine ode na 100 hiljada putnika,a kada se u avio saobraćaj uključi i kompanija „Rajaner“ ova brojka bi prema prognozama trebalo da dostigne broj od 125 hiljada prevezenih putnika do kraja godine ,što je od izuzetnog značaja za razvoj grada.

 

Možda Vas zanima i sledeće...