1

Од данас из Ниша авионом до Мемингена и Ајндховена

Скоро хиљаду људи што путника,што родбине и пријатеља „окупирало“ је данас аеродром у Нишу.
Разлог је јако лепа вест за све Нишлије ,али и људе из околине.
Наиме,од данас ће са нишког аеродрома Константин велики авиони компаније „Визер“ летети до Мемингена,аеродрома у близини Минхена и до холандског града Ајндховена.
Традиционалним воденим топовима и тортама са знаком Визера и Града Ниша  дочекани су авиони из Мемингена и Ајндховена који су у преподневним сатима слетели у Ниш.
На аеродрому су посаде авиона дочекали градоначелник Дарко Булатовић са сарадницима и градским већницима,као и директор аеродрома Владица Ђурђановић.
„ Ово је радостан дан за све Нишлије ,јер новим авио линијима овај аеродром постаје права ваздушна лука која може да конкурише осталим аеродромима у региону“рекао је градоначелник Булатовић и захвалио се компанији „Визер“,претходном градском руководству и свима кои су својим залагањем допринели да аеродром Константин велики у потпуности оживи.
„Ово је од значаја и за остале градове и општине у окружењу па очекујем да заједно са руководствима ових општина радимо на даљем развоју аеродрома у Нишу на заједничко задовољство“ рекао је градоначелник.
Очекује се да увођењем ове две нове линије број путника до краја године оде на 100 хиљада путника,а када се у авио саобраћај укључи и компанија „Рајанер“ ова бројка би према прогнозама требало да достигне број од 125 хиљада превезених путника до краја године ,што је од изузетног значаја за развој града.