„СТОП – СВИ НА СПОРТ“

image_pdfimage_print
 Ученици четвртог разреда тридесет основних школа из Ниша и околине данас се окупило на спортским теренима ОШ „Душан Радовић“ како би се надметали у знању и спортским вештинама а у оквиру акције „Стоп – сви на спорт“  коју другу  годину заредом организује Град Ниш и Полицијска управа. Манифестацију су отворили градоначелник Зоран Перишић и начелник Полицијске управе Нинослав Митић.
Градоначелник Перишић је нагласио да је циљ акције промоција спорта и здравог живота али превенирање негативних појава као што је вршњачко насиље.
Окупили смо се да деци објаснимо значај спорта, али и да им скренемо пажњу на проблем вршњачког насиља и поштовање прописа о безбедности у саобраћају. Овај узраст је право време када се деци може објаснити шта се сме а шта не и  шта су последице непромишљених гестова. Желимо да деци покажемо да телевизор, компјутер и мобилни телефон имају алтернативу… да код њих развијемо такмичарски дух, јер је цео живот борба, увек постоји конкуренција, изазови па желимо да их подстакнемо да буду победници – казао је Перишић.
Марија Рандјеловић,  официр одељења полиције задужена за рад у заједници истакла је значај превенције у развијању криминалног понашања.
– Пројекат смо започели прошле године са пет, а то што је сада овде 30 школа доказ је вредности оног што смо урадили. Кроз едукативни део такмичења обрадићемо тме вршњачког насиља, наркоманије, насиља на спортским приредбама и безбедности саобраћаја, јер су то ризици са којима се деца сусрећу сваког дана. Са друге стране кроз спортска такмичења, мотивисаћемо децу да фаворизују здраве стилове живота – казала је Рандјеловићева.
Финале манифестације заказано је 1. јун када ће победницима бити уручене награде.

 

You may also like...