Oтворене “Спортске игре младих”

image_pdfimage_print

150715-sportske-igre-mladih

Спортски пламен у центру Ниша. Запалила га је позната атлетичарка, првакиња Балкана у трци на 800 метара, Нишлијка Емилија Милановић. Знак да почињу Спортске игре младих.

У име града Ниша присутне је поздравио градски већник Милан Пешић.

“Данас је Ниш престоница спорта у Србији, јер имамо част да угостимо младе спортисте и све оне дечаке и девојчице који желе да се баве спортом и једнога дана остваре своје снове и буду део успешне спорстке породице у Србији, која из године у годину ниже успехе и пружа радост свим искреним љубитељима спорта.

Ове Спортске игре младих свој развојни пут почеле су 1996. године са главним циљем да омогуће основцима и средњошколцима учешће у организованим спортским такмичењима и другим бесплатним активностима током лета”, рекао је Пешић.

До сада је на играма учествовало преко 750.000 деце и младих, а ово је други пут да се ова манифестација одржава у градовима Србије. Ово је практично највећи аматерски спортски догађај у овом делу Европе, са јасном поруком – Спорт је закон!

Едукативни карактер ових такмичења уско је везан за промотивно-едукативну акцију “Живимо живот без дроге, јер дрога одузима живот”, чиме се указује на још једну важну димензију спорта, а то је здрав животни стил.

You may also like...