Други круг Видовданских награда

image_pdfimage_print
Град Ниш сваке године, крајем јуна месеца, у складу са Одлуком о подстицају развоја талентованих ученика  и студената додељује новчане награде ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша који су освојили једно од прва три места на званичним републичким или међународним такмичењима. Реч је о такмичењима које је Министарство просвете и спорта утврдило Календаром такмичења за школску 2013/2014 годину.
Обзиром да се поједина такмичења по Календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржавају после термина предвиђеног за доделу „Видовданских“ награда, организује се  додела награда у такозваном, „другом кругу“  награђивања.
Градоначелник Града Ниша проф.др Зоран Перишић у оквиру другог круга доделе „Видовданских награда“ ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша, који су освојили једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима по календару Министарства Просвете науке и технолошког развоја РС, уручио је 12 похвалница и  16. Новчаних награда.
За Видовданске награде  у другом кругу  издвојено је 184.500,00 динара из буџета Града.
Одлуком Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената, утврђена је висина „Видовданских“ новчаних награда у зависности од нивоа такмичења и освојеног места и креће се од 6 до 12 хиљада динара.

 

You may also like...