Презентација пројекта СОС Дечија села Србија

image_pdfimage_print
У Градској кући у Нишу одржана је презентација Фондације  СОС Дечија села Србија,  која је  чланица Међународне организације СОС Дечијих села и невладина, хуманитарна и непрофитна организација.
У Србији око 700.000 људи, 200.000 су деца, живи испод или на граници сиромаштва. Чак 6.000 деце без родитељског старања, смештено је у хранитељске породице или домове. Не зна се тачан број породица у ризику од издвајања деце, односно биолошких породица које због разних разлога не могу адекватно да брину о деци и обезбеде им минимум неге и бриге.
Често овакве породице намају приступ услугама социјалне заштите или не прихватају ову подршку, а ресурси институција социјалне заштите нису увек довољни да задовоље индивидуалне потребе сваке породице.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић рекао је да “свако дете има право да живи у  породици, уз љубав, поштовање и сигурност. Морамо заједно помоћи породицама у невољи,да развију све своје потенцијале и граде своју будућност”
Деца могу развити свој пуни потенцијал уколико живе у подржавајућем и сигурном породичном окружењу, a рад СОС Дечијих села усмерен је ка томе да се осигура Дом пун љубави за свако дете.
Организација СОС Дечија села у Србији фокусирана је на три основна подручја рада – Породични модел бриге, Програм Јачања породица и образовање.

 

You may also like...