Pogled u budućnost

image_pdfimage_print
Grad Niš oduvek je bio ponosan na svoju obrazovnu bazu kada je u pitanju tehnika I elektronika I uopšte nije slučajno što danas imamo odlične kadrove u ovim oblastima ,spremne I obučene da rade u velikim svetskim kompanijama.
Pored tehničkih fakulteta koji svoj visoki renome opravdavaju poslednjih decenija velikim brojem odličnih diplomaca ,svakako da I srednje tehničke škole igraju važnu ulogu u ovom segment.
Jedna od njih je I tehnička škola 15.maj  gde učenici i profesori  u saradnji sa fondacijom “Jovan Milić”, organizuju festival tehnike, nauke i informatike „Pogled u budućnost“.
Ovaj  festival je zamišljen kao jednodnevni događaj, na kome obrazovne institucije iz celog regiona pokazuju posetiocima sve čari mašinstva, tehnike i informatike. Od 2015. godine u organizaciji festivala učestvuje i Mašinski Fakultet iz Niša.Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić prisustvovao je otvaranju manifestacije.
„Posebno se zahvaljujemo ambasadama Indije I Italije koje su podržale ovaj projekat I time pokazale društvenu odgovornost prema zemlji u kojoj se nalaze njihova diplomatska predstavništva.
Organizacija ovakvih i sličnih događaja puno  znači mladima koji mogu da pokažu stečena znanja ,ali I da nauče nešto novo što će im biti od koristi tokom daljeg školovanja.
Tokom proteklih godina, niški festival tehnike, nauke i informatike “Pogled u budućnost” narastao je na najveći tehničko – informatički događaj u Zemlji. Cilj festivala jeste promocija mladih i neafirmisanih tehničara i naučnika, ali i promocija tehnike, nauke i informatike.
Paralelno sa festivalom, održavaju se  razna predavanja i panel diskusije, posvećene nauci, ali i socijalno ugroženim studentima i učenicima.
Verujem da će se ova tradicija nastaviti I narednih godina I da ćemo svi zajedno uživati u kreativnosti I umešnosti naših učenika“,rekao je gradonačelnik.

 

Možda Vas zanima i sledeće...