Аустријска компанија нови партнер нишког “Тагора”

image_pdfimage_print

150605-tagor

Након вишемесечних преговора, финализована је трансакција којом је компанија Систем Индустрије Електроник Холдинг АГ (СИЕ Холдинг) стекла 51% удела у привредном друштву “Тагор Електроник” д.о.о. из Ниша, водећег произвођача електричне опреме у јужној Србији.

Овом трансакцијом, “Тагор Електроник” д.о.о. из Ниша, постао је део СИЕ Холдинг породице, аустријског лидера у производњи електронских решења и компоненти. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић присуствовао је објављивању овог пословног аранжмана.

“Надам се да ће аустријски Холдинг Систем Индустрие елецтроник АГ ће кроз стратешко партнерство наставити да унапређује Тагор фабрику електронских склопова у Нишу са визијом да Тагор развију у компетентног партнера компанијама на западноевропском тржишту.

Тагор је претежно извозно оријентисана компанија, која тренутно има 100 запослених и послује у области високих технологија, где поред услужне производње пружа и услугу развоја и индустријализације производа у електронској индустрији.

Посебноје важно нагласити да је технолошка опремљеност ТАГОРА већ сада на високом нивоу, јер се ради на три аутоматске производне линије и као таква представља највећи капацитет у земљи у области електронске индустрије. У име Града Ниша изражавам задовољство због склапања овог пословног партнерства И желим вам успешно пословање” рекао је градоначелник.

You may also like...