Otvoren kreativni prostor “Deli”

image_pdfimage_print

150730-deli-centar

U prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića otvoren je novi prostor za kreativno delovanje u Nišu pod nazivom “Deli” za sadašnje i buduće preduzetnike sa teritorije Nišavskog okruga koji deluju u oblasti kreativnih industrija i imaju potrebu za radnim prostorom, administrativnim i konsalting uslugama.

Da bi shvatili šta je zapravo smisao ovakve kreativne radionice vratićemo se desetak godina unazad kada je Brad Nojberg, programer u Silikonskoj dolini, dao otkaz u velikoj korporaciji za koju je radio 2005. godine, u potrazi za slobodnijom karijerom frilensera. Tada nije ni slutio da pokreće novi talas načina poslovanja i, s obzirom na to da mu je nedostajao rad sa kolegama, stvara prvi saradnički prostor “Spiral Muse”. Do početka 2012. godine rađa se približno 1200 saradnička zajednica širom sveta.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da “je u prostoru za kreativno delovanje spojen radni prostor, koji prepoznaje potrebe kreativnih ljudi za njihov samostalni i umreženi rad. Istovremeno, Ovo je sjajno mesto za edukaciju, kreativno i permanentno učenje svih onih koji znaju da pravo obrazovanje nikad ne prestaje.

Novi prostor za kreativno delovanje u Nišu, želi da okupi sadašnje i buduće preduzetnike sa teritorije Nišavskog okruga koji deluju u oblasti kreativnih industrija i imaju potrebu za radnim prostorom, administrativnim i konsalting uslugama. Za petnaest odabranih, prvih 6 meseci korišćenja prostora je potpuno besplatno, a nakon toga se plaća subvencionisana cena od 50 evra mesečno”, rekao je gradonačelnik.

Možda Vas zanima i sledeće...