Нишко саветовање економиста

image_pdfimage_print

150605-ekonomisti

Традиционално нишко саветовање економиста прилика је да се стручњаци из ове области окупе и покушају да пронађу неке нове модалитете у функционисању привреде, као есенцијалног сектора друштва, који условљава развој свих сегмената друштва.

Ове године тема саветовање је Потенцијали за привредни раст и нове инвестиције у југоисточној Србији.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је на отварању скупа да је “ово тема која је од директног значаја и за сам град Ниш који годинама уназад покушва да се наметне као погодно место за инвестирање и који већ поседује комплетно доступне греенфиелд и браунфилд локације за инвестирање.

У смислу убрзања привредног развоја град је драстично убрзао рад најгломазнијег и најспоријег сектора, а то је администрација. Данас је она опремљена да у најкраћем року изда неоходне дозволе будућим инвеститорима.

Град Ниш је, такође, формирао Одсек за капиталне инвестиције ради административних олакшица у процесу инвестирања, као и Центар за издавање грађевинских дозвола, у циљу убрзања поступка добијања неопходних докумената приликом инвестиционог процеса. То значи да инвеститори на једном месту, на бржи и једноставнији начин добијају информације и решавају своје захтеве.

Рокови за издавање потребних докумената за реализацију инвестиције, уколико је поднета документација комплетна, у одговарајућим институцијама Града Ниша су од 3-7 дана и на ову чињеницу смо веома поносни.

За нас је посебно интересантно како креатори економске политике, врхунски теоретичари и практично оријентисани економисти, виде начине за повећање економског раста реалног и финансијског сектора бољим коришћењем постојећих ресурса и новим инвестицијама” закључио је градоначелник.

You may also like...