Награда “Капетан Миша Анастасијевић”

image_pdfimage_print

150408-nagrada-anastasijevic

На свечаној додели престижног признања Капетан Миша Анастасијевић, одржаној у Матици Српској у Новом Саду, доминирале су Нишлије.

Од двадесетак награда за највиша достигнућа у привредним и друштвеним делатностима, три су припала најуспешнијим компанијама и појединцима из Ниша.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић добитник је награде Капетан Миша Анастасијевић, за допринос у развоју локалне самоуправе.

“Заиста прија и лепо је да неко прати и вреднује ваш рад. наравно да представља терет на неки начин и обавезу, да покушате да будете бољи него што сте били. Образложење награде ми је на неки начин подигло морал. Јер, не ради се о једној области мог живота – поменута је и Стална конференција градова и општина, затим мој рад као лекара и професора, а и област мог рада као градоначелника. Награде су ту да вам покажу да се ваш рад прати пре свега очима јавности, и очима стручне јавности. Бити у друштву са овако успешним људима заиста је нешто што вашем раду даје посебан печат и посебан квалитет. Захваљујем Задужбини Мише Анастасијевића на овој награди и сигурно да ће ми дати енергије и снаге да уложим још више времена, снаге и знања, да у свим областима свог живота помогнем својим суграђанима као градоначелник, да наставим да се бавим својим основним занимањем као лекар, кардиолог и да наставим свој друштвено користан рад и политички рад као председник Сталне конференције градова и општина, рекао је градоначелник Ниша Зоран Перишић, након примања награде.

You may also like...