Деманти Градоначелника Ниша поводом висине примања

image_pdfimage_print

150701-demanti-gradonacelnika

Поводом писања појединих медија да је градоначелник Ниша рекордер у односу на остале градоначелнике по висини зараде у Градској кући у Нишу одржана је ванредна конференција за новинаре на којој је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић документовано демантовао информације које су пласиране у јавност.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић изјавио је да је нетачна информација, коју је објавио портал “Пиштаљка.рс” (www.pistaljka.rs), да је у јулу прошле године са заосталим дневницама примио 273.000 динара”. Жао ми је што морам да реагујем због непрофесионалног понашања појединих медијских кућа које објављују непроверене и нетачне податке”, рекао је Перишић.

Према његовим речима плата градоначелника исплаћена у овом периоду износи 127.719 динара без умањења на име солидарног пореза, а после умањења зарада у државним службама од октобра 2014. године, плата градоначелника Ниша је око 118.000 динара. Од априла прошле године сви градски функционери одрекли су се дневница за путовања, тако да по овом основу није било никаквих исплата.

Градоначелник је навео да са Медицинског факултета прима 6.400 динара, на име пројекта акредитације те установе и да никаква друга средства није примио од ове институције од новембра 2013. године што се лако може проверити у обрачунској служби факултета. У Клиничком центру на пословима интервентног кардиолога градоначелник прима 26.000 динара месечно које остварује радом током викенда.

Укупан приход градоначелника на име зараде прошле године износио је два милиона и 50.000 динара, што је испод лимита за плаћање пореза на зараде.

Начелник Управе за финансије Града Ниша Миљан Стевановић потврдио је наводе градоначелника и истакао да су у јулу 2014. године рефундирани трошкови градоначелнику из претходног периода, јер је он сам плаћао смештај за себе и возача на дводневним или тродневним састанцима који су одржавани ван Ниша и да је уобичајено да се износи рефундирају током године.

You may also like...