Prezentacija projekta organizacije „HELP“

image_pdfimage_print

150306-help

U velikoj sali skupštine Grada Niša predstavljen je projekat „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji“.

Ovaj projekat humanitarna organizacija Help realizuje od maja 2013. godine do kraja decembra 2016. godine, uz donatorsku podršku Nemačke Vlade i Grada Niša. Učešće našeg grada je u iznosu od 125.567 evra.

“Realizacijom dela projekta koji se odnosi na 2015. godinu, pruža se šansa nezaposlenom stanovništvu Grada Niša da konkuriše za grant u opremi vrednosti 1.200,00 ili 2.400,00 evra sa kojom će započeti mali biznis i na taj način obezbediti sebi posao, a porodici redovan izvor prihoda. Ovo je peti projektni ciklus koji realizuje grad Niš zajedno sa organizacijom HELP i ukupan broj korisnika grantova u opremi u Nišu je u ovom momentu 353”, rekao je gradonačelnik na otvaranju prezentacije.

Opšti cilj projekta je uključivanje marginalizovanih Roma i drugih socijalno ugroženih grupa stanovništva u društveni i ekonomski život zemlje i smanjenje siromaštva među ciljnim grupama.

Podrška ovim ciljnim grupama u Nišu pruža se kroz izdavanje grantova u opremi prosečne vrednosti 15.000,00 evra.

Zapošljavanjem kroz razvoj start-ap biznisa i preduzetništva omogućiće posao za najmanje 83 korisnika kojima će biti na raspolaganju pojedinačne donacije u vrednosti od 2.400,00 evra i 1.200,00 evra uz obavezne poslovne, stručne obuke i savetovanje u procesu osnivanja i razvoja delatnosti.

Možda Vas zanima i sledeće...