Пријем за амбасадорку Француске

image_pdfimage_print

150306-ambfra

У Градској кући данас је приређен пријем за амбасадорку Француске у Србији Кристин Моро.

У сусрету градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића и амбасадорке Моро заједнички је оцењено да ће француски градови и даље развијати дугогодишње пријатељство са Нишом.

Ово је прва званична посета овдашњој градској кући амбасадорке Француске у Београду Кристин Моро, која је однедавно на овој функцији.

У сектору привреде Француска је у Нишу присутна од 2008., када је фирма Кожифер приватизовала предузеће “Мин скретнице”. Сарадња се очекује и у сфери заштите животне средине, јер је Француска заинтересована за учешће у јавно-приватном партнерству нишких комуналних предузећа.

Сарадња је, за сада, најразвијенија у области образовања, културе и спорта, чему је нарочито допринео Француски Институт.

Боравећи у Нишу амбасадорка Француске, поред фабрике Кожифера, посетила је Нишки Универзитет и гимназију Светозар Марковић, где већ годинама постоји одељење у ком заинтересовани ученици могу похађати наставу на француском и српском језику. Сва та разноликост, како је закључила, добра је основа за унапређење даље сарадње.

You may also like...