Презентација пројекта организације „ХЕЛП“

image_pdfimage_print

150306-help

У великој сали скупштине Града Ниша представљен је пројекат „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији“.

Овај пројекат хуманитарна организација Хелп реализује од маја 2013. године до краја децембра 2016. године, уз донаторску подршку Немачке Владе и Града Ниша. Учешће нашег града је у износу од 125.567 евра.

“Реализацијом дела пројекта који се односи на 2015. годину, пружа се шанса незапосленом становништву Града Ниша да конкурише за грант у опреми вредности 1.200,00 или 2.400,00 евра са којом ће започети мали бизнис и на тај начин обезбедити себи посао, а породици редован извор прихода. Ово је пети пројектни циклус који реализује град Ниш заједно са организацијом ХЕЛП и укупан број корисника грантова у опреми у Нишу је у овом моменту 353”, рекао је градоначелник на отварању презентације.

Општи циљ пројекта је укључивање маргинализованих Рома и других социјално угрожених група становништва у друштвени и економски живот земље и смањење сиромаштва међу циљним групама.

Подршка овим циљним групама у Нишу пружа се кроз издавање грантова у опреми просечне вредности 15.000,00 евра.

Запошљавањем кроз развој старт-ап бизниса и предузетништва омогућиће посао за најмање 83 корисника којима ће бити на располагању појединачне донације у вредности од 2.400,00 евра и 1.200,00 евра уз обавезне пословне, стручне обуке и саветовање у процесу оснивања и развоја делатности.

You may also like...