Одржана 92. седница Градског већа

image_pdfimage_print
Градска кућа у Нишу

Градска кућа у Нишу

На 92. седници Градског већа, којом је председавао Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, једногласно је донето Решење о утврђивању Предлога одлуке о изменама Одлуке о правима из области социјалне заштите на територији Града Ниша, која практично значи да су створени правни услови да се нишком Црвеном крсту омогући учешће у пословима организације Народне кухиње. Већ од наредне недеље 1800 наших најугроженијих суграђана почеће да добијају пакете намирница, док ће куване оброке моћи да се испоручују након обављеног поступка јавне набавке.

Како је појаснио градоначелник проф. др Зоран Перишић, ова одлука створила је услове да се преко Црвеног крста обезбеди део потребних намирница из донација, а на тај начин ће се остварити значајне уштеде градског буџета и омогућити да за најугроженије Нишлије омогући континуирано спровођење ове услуге.

Једногласно је утврђено и решење о утврђивању Предлога решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Статута Јавног комуналног предузећа за водовод и канализацијуу “Наиссус”, у складу са раније измењеним оснивачким актима овог предузећа, а усвојен је и ценовник услуга које су поверене овом предузећу. и на овај начин, како је образложено, доћи ће до значајних уштеда у градском буџету и омогућиће се квалитетно извођење радова.

Градско веће усвојило је и Програм Уређења Спомен парка Бубањ и одржавање споменика природе, а за шта је предвиђено 3. 85 милиона динара, као и Програм уређења међублоковског зеленила у циљу унапређења животне средине, за шта је обезбеђено 16 милиона динара.

Донето је Решење о изменама Тарифног система у јавном градском и приградском превозу путника на територији Града Ниша и Решење о утврђивању цена услуга превоза у јавном градском и приградском превозу путника на територији Града Ниша, које превиђа повећање цена полумесечних и месечних карата за градски превоз од 1. јула за 9%.

Како је образложено, цена месечних карата није мењана од 1. јануара 2012. године, а децембра прошле године промењене су цене појединачних карата. То је довело до боље продаје месечних карата, чија се цена сада мора кориговати како би субвенције за градски превоз могле да остану у оквиру планираних вредности.

На данашњој седнци Градско веће донело је и Решење о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Управи за дечију, социјалну и примарну здравствену заштиту.

You may also like...