Уручена награда за толеранцију

image_pdfimage_print

9_2468_2054_lidijauskovicОвогодишња Награда за толеранцију “Цар Константин”, уручена је данас Лидији Усковић, радници нишког ЈКП Медиана.

 Лидија је дошла у жижу јавности, након што јој је у експозитури једне банке у Нишу, речено да напусти пословницу зато што није “пристојно обучена”.

 Након што је размотрила све предлоге, према речима председника комисије проф. др Драгољуба Ђорђевића, једногласно је одлучено да се она додели управо Лидији Усковић, имајући у виду пре свега њено достојанствено држање у поменутој ситуацији. Такође, комисија је нашла да је њено понашање прави пример толерантног понашања и допринос унапређивању и очувању људских права и слобода у Граду Нишу.

 Награду за толеранцију “Цар Константин”, добитници је уручио председник Скупштине града проф. др Миле Илић, истакавши уверење да награда одлази правој особи. Он је додао да Лидијина реакција, али и реакција јавности у том случају, потврђује да је Ниш град који осуђује сваки акт нетолеранције и дискриминације по било ком основу.

 Иначе, Награда за толеранцију “Цар Константин” је установљена поводом обележавања 1700 година од доношења Миланског едикта – акта о верској толеранцији, и састоји се од Дипломе о додели награде и медаље.

You may also like...