“Одбојка спаја”

image_pdfimage_print

8_2456_2043_odbojkaspajaУ школи Душко Радовић у Нишу данас су се у оквиру акције “Одбојка спаја” дружили основци ове школе са одбојкашима Русије и Србије, који ће своје мечеве Светске лиге играти у Нишу.

 Промоција спорта међу младим људима је приоритет сваке државе која жели здраве и нормалне нараштаје. Одбојка као џентлменски али и витешки спорт доживљава својку експанзију последњих година и све више младих људи из Србије стасава у одличне одбојкаше и одбојкашице.

 Градски већник Милан Пешић својим присуством подржао је ову акцију и рекао да је “ово град у којем су посебно поштовани репрезентативни састави, непоновљива атмосфера у хали Чаир често пута је носила наше репрезентативце у одбојци, рукомету, тенису и другим спортовима до великих преокрета и коначне победе. Када је одбојка у питању сведоци смо да и у овом спорту фактор публике има пресудан значај, па су управо у ранијим мечевима темпераментне нишлије носиле репрезентацију до преокрета.

 Изражавамо велико задовољство што ће и ове године врхунски спортисти наступити у Нишу у оквиру утакмица Светске одбојкашке лиге. Репрезентација Русије је наш драги гост, како због квалитета свог састава и статуса олимпијских шампиона, тако и због пријатељских веза две земље које су поново дошле до изражаја последњих десетак дана када су руски спасиоци дали огроман допринос у зауздавању катастрофалних поплава које су нажалост погодиле Србију. Искрено верујем да ће овдашња публика поново бити играч више на страни наше репрезентације, али да ће својим коректним понашањем поздравити и наше спортске ривале”, рекао је већник Пешић.

 Предстојећи мечеви Светске лиге на програму су у петак и суботу 30. И 31. маја у хали Чаир са почетком у 20 часова.

You may also like...