Свечано уручени уговори о финансирању омладинских пројеката

image_pdfimage_print

8_2515_2102_mladiprojektiУ Градској кући свечано уручени уговори о финансирању и суфинасирању омладинских пројеката, по градском конкурску у целокупном износу од 3 милиона динара. Конкурс је прошло 20 омладинских организација из Ниша. Уговоре су уручили министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић.

“Верујем да спајајући искуства старијих и енергију младих можемо да ппребродимо тежак економски тренутак у којем живимо и да се заједно боримо против највећег проблема савременог друштва, а то је пораст незапослености.

Сваког 12. августа широм света прослављају се и промовишу богатство и разноврсност вештина, знања и спремности младих да активно помогну заједници у којој живе.

Желим да честитам свим лауреатима и да наравно додељена средства искористе на прави начин у циљу унапређења живота младих у граду” рекао је градоначелник.

У Србији се Дан младих обележава од 2007. године, када је и основано Министарство омладине и спорта, а ове године обележен је под слоганом “Успостављање бољег света, партнерство са младима” са циљем да се да на значају омладини и спорту, као и да се представе најбољи млади таленти, стипендисти Фонда за младе таленте.

You may also like...