Ускршња честитка

image_pdfimage_print

8_2418_2007_uskrsПоводом најрадоснијег хришћанског празника Ускрса, градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић упутио је честитку свим грађанима Ниша, свештенству нишке епархије и припадницима других хришћанских цркава.

 “Свим суграђанима и свештенству цркава који у недељу празнују Васкрс најискреније честитам празник христовог васкрсења. Пред нама су дани породичног окупљања, међусобне љубави и поштовања, дани када славимо победу живота над смрћу, пред нама је Васкрс, празник над празницима.

 Искористимо ове празничне дане да покажемо љубав, како према ближњима тако и према свим људима који нас окружују, јер оно најважније је заправо у нама самима и не кошта ништа, а пуно значи. Овогодишњи празник се обележава истог датума код свих хришћанских цркава па је и порука коју у себи носи Васкрс, порука заједништва и љубави како међу хришћанским тако и међу осталим верским заједницама.

 Желим да радост Ускрса испуни ваше домове задовољством и благостањем, да празник проведете у добром здрављу, миру и слози, окружени породицом и пријатељима.

 Поштовањем традиције и вредности које су нам оставили наши духовни просветитељи, можемо да сачувамо идентитет и допринесемо бољитку нашег заједничког дома – нашег града. Да заједно превазиђемо сопствене могућности, да заједно напредујемо и да наш Ниш буде град толеранције и међусобне љубави свих његових грађана.

 Нека радост Христовог васкрсења испуни сваки дом и улије нову снагу свима нама, да истрајемо у вери, нади и љубави.

 Честитам вам празник уз најрадоснији поздрав, Христос Воскресе!”

You may also like...