Завршна конференција програма “ЕУ Прогрес”

image_pdfimage_print

8_2403_1992_eukonvencijaУ хотелу Гранд у Нишу данас је одржана завршна конференција програма европског партнерства са општинама у Србији “ЕУ Прогрес”. Конференцији су присуствовали министар без портфеља Бранко Ружић и шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић у уводном излагању пожелео је добродошлицу свим гостима и истакао добру сарадњу града са делегацијом ЕУ у Србији. “Веома сам поносан због тога што је Програм европског партнерства са општинама и “ЕУ Прогрес” одлучио да свој састанак и завршну конференцију одржи управо овде у царском Граду Нишу, граду богате историјске и културне традиције. Град Ниш већ представља локалну самоуправу која је верујем добар сарадник Европској унији и њеним напорима да у своје развојне процесе укључи и нашу земљу”, рекао је градоначелник.

 “Верујем да ће и за нас представнике локалних самоуправа које нису укључене директно у овај програм бити интересантно да се упознамо са активностима спроведеним током овог програма и коначном евалуацијом, али и са најавом будућих програма које се односе на развој југа и југозапада Србије, а који ће кренути после програма “Еу прогрес”, закључио је градоначелник Перишић.

You may also like...