ЕУ Инфо кутак у Нишу

image_pdfimage_print

8_2402_1991_eeeeeeeeeeeeeeukutakИнфо кутак Европске Уније у Нишу представљаће део комуникационих активности Делегације у Србији, с циљем да унапреди познавање Европске уније у директном контакту са становницима и посетиоцима, а уз активну подршку градских власти. У Градској кући данас су градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт свечано потписали меморандум о разумевању којим ће се кренути у реализацију овог пројекта.

 “Веома сам почаствован због тога што је Делегација Европске уније у Србији препознала управо наш царски Град Ниш, град богате историјске и културне традиције, као локалну самоуправу која ће као добар сарадник, представљати један од значајних сегмената на нашем путу прикључивања породици европских држава и импементацији у систем Европске Уније.

 Управо отварање ЕУ инфо-кутка у Нишу показује да наш град заузима важно место у плановима евроспке стратегије развоја овог дела Балкана и ми ћемо као Град предузети све неопходне мере у циљу промовисања свих погодности које Европска унија, у поступку преговора и придруживања може да пружи грађанима” рекао је грдаоначелник Перишић.

 ЕУ ИНФО КУТАК имаће задатак да директно пружа информације становницима и посетиоцима Ниша о свим питањима која се тичу функционисања Европске уније и сарадње Србије и држава чланица ЕУ.

 Кроз рад инфо кутка грађани ће имати увид у комплетне и поуздане информације, укључујући и одговоре о томе које ће све могућности и предности чланство донети, посебно у области економије, регионалног развоја, пољопривреде, науке и образовања.

 Мајкл Девенпорт захвалио се Граду на разумевању и подршци коју пружа реализацији овог пројекта, а затим је у пратњи градоначелника обишао будуће просторије Инфо кутка које се налазе у Обреновићевој 38 у склопу просторија Канцеларије за младе.

You may also like...