Donacija za gimnaziju “Bora Stanković”

image_pdfimage_print

8_2387_1975_borastankovicGradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić posetio je Gimnaziju “Bora Stanković” u kojoj je renovirana Svečana sala. Novac za sanaciju oronule Svečane sale lična je donacija gradonačelnika Perišića.

“Kada sam pre godinu dana bio gost Gimanzije “Bora Stanković” na njihov dan škole i na otvaranju “Borinih dana” primiteo sam da je sala u kojoj je priređena svečanost oronula, da ima vlage i pomalo je delovala neugledno za ime koje nosi”, kaže gradonačelnik dr Zoran Perišić. “Tada sam obećao direktorici škole da je moj zadatak da salu dovedemo u pristojno stajnje za prvi veliki događaj koji ih očekuje. Kako nisam hteo time da opterećujem sredstva kojima raspolaže grad odlučio sam da od svojih sredstava pomognem školi”.

Gimnazija “Bora Stanković” je ove godine domaćin Republičkog takmičenja iz matematike koje se održava 15. maja, pa će nagrade najboljim matematičarima Srbije nagrade biti uručene u Sali koja je renovirana.

Na ličnoj donaciji gradonačelniku se u ime škole zahvalila direktorica Ljiljana Zlatanović.

“Kako se radi o zgradi koja je pod zaštitom države sve vreme ranoviranja sale tu su bili i stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika koji su pratili radove”, kazala je Ljiljana Zlatanović. “Prezadovoljni smo onim što je urađeno i nadamo se da će Svečana sala biti do kraja uređena ne bi li opravdala ime koje nosi”.

Završavajući obilazak škole gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je dao još jedno obećanje. O njegovom trošku biće zamenjena i polomljena stakla na prozorima svečane sale gimnazije.

Možda Vas zanima i sledeće...