” Шампиони локалног развоја “

image_pdfimage_print

8_2330_1916_sampioniГрад Ниш изабран је за „Шампиона локалног развоја“ у категорији „Реформа администрације“ на конкурсу „Шампиони локалног развоја“ који су покренули Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио-телевизија Србије. На конкурс за избор најбољих пракси у раду локалне самоуправе, стигла је 31 пријава локалних самоуправа Србије. Награду ће данас поподне у Београду примити градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

 Комисија, у чијем су саставу представници НАЛЕД-а и РТС-а, оценила је поднете пријаве и изабрала десет општина и градова – пет шампиона и пет вицешампиона, који су реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли нове инвестиције, успоставили партнерски однос и сарадњу са постојећом привредом, подстакли предузетништво и развој локалне економије.

 Циљ конкурса је да препозна и промовише примере најбоље праксе у раду локалних самоуправа на које друге општине и градови у Србији могу да се угледају. Награда за сваког од победника је репортажа о локалној самоуправи која ће се емитовати на јавном сервису и промоција у оквиру гледаних програма РТС-а.

You may also like...