Посета председника Скупштине седишту Јуре у Словачкој

image_pdfimage_print

9_2311_1897_sgyuraПредседник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић, борави тренутно у радној посети Словачкој, чији је првенствени циљ обилазак седишта Јура корпорације за Европу, недалеко од Братиславе. У делегацији Града Ниша су још и начелник Нишавског управног округа др Александар Цветковић, као и начелнкик инспекције рада мр Радомир Николић.

 Проф. др Миле Илић је већ током првог дана посете разговарао са генералним директором Јура корпорације за Европу, као и са генерелним менаџером Јуре за Србију, пре свега о пословању и тржишној позицији овог предузећа, о стању запослених, као и о сарадњи између Града и Јура корпорације.

 Иначе, Јура запошљава око 2.000 радника, а на састанцима је констатовано да је, и поред почетних примедби запослених на услове рада и њихов радно – правни статус, ситуација у многоме побољшана и да ће се она и даље унапређивати.

 У тренуцима када је јако тешко обезбедити стране инвестиције и када поједине велике компаније, због економске кризе одустају од улагања у Град Ниш, јако је битно задржати постојеће инвеститоре и наставити сарадњу. Зато и ова радна посета Словачкој има за циљ да се обезбеди стабилизација пословања Јура корпорације у Нишу, да се обезбеди дугорочна сигурност радника и отворе нови видици за сарадњу са Градом.

 Председник Скупштине Града Ниша ће током посете разговарати и са генералним директором КИА моторса, о потенцијалима економске сарадње овог аутомобилског гиганта са Градом Нишом.

You may also like...