Почетак радова у герентолошком центру

image_pdfimage_print

8_2302_1888_gerontoloskiАмерички амбасадор САД-а Мајкл Кирби у обележио је почетак радова у Центру за дневни боравак старих лица у Геронтолошком центру у Нишу. У питању је пројекат хуманитарне помоћи у износу од 350.000 долара.

Овај пројекат преко Канцеларије за војну сарадњу америчке амбасаде, финансира Европска команда оружаних снага САД-а, а радове надгледа Инжењерија америчке војске. Простор Центра за дневни боравак биће додат на постојећу зграду Геронтолошког центра и пружаће све услуге потребне за дневну бригу о 25 старих лица са инвалидитетом. Ова категорија људи једна је од најрањивијих у друштву, и овим пројектом ће им се значајно побољшати квалитет живота.

Почетку радова присуствовали су поред америчког амбасадора у Србији Мајкла Кирбија и градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић, градски већник Бранислав Ранђеловић, директорка Геронтолошког центра Мирјана Стаменковић и државни секретар Министарства рада Бранкица Јанковић.

Градоначелник Перишић је рекао да је задатак локалне самоуправе “да старости врати достојанство” и да брига Ниша о старима неће бити завршена са изградњом центра. Нишки градоначелник је најавио разговоре са представницима Министарства здравља о оснивању Геријатријског центра за палијативно збрињавање.

Како је најављено дограђени објекат требало би да буде завршен до јуна 2014. године.

You may also like...