Пријем за амбасадора Алжира у Србији

image_pdfimage_print

11111111111111111111111111111111111Гост Ниша и Градске куће био је амбасадор Алжира у Србији његова екселенција Абделкадер Месдуа. Господин Месдуа посетио је Ниш како би пратио мечеве светског првенства у рукомету за жене на којем учествује и селекција Алжира. Боравак амбасадора је искоришћен и за разговор о унапређењу пре свега економских односа две земље.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић је рекао новинарима, после разговора с алжирским амбасадором, да су тој земљи потребни медицински радници и да би многи назпослени лекари могли да нађу посао у Алжиру.

“Администрација би могла да успори тај процес, али би у перспективи то могла да буде шанса за многе лекаре из Ниша”, рекао је градоначелник.

Разговарало се и о могућности да алжирски студенти упишу студије на нишким факултетима.

Градоначелник Перишић је подсетио да је компанија “Ресор” из Гаџиног Хана половином прошлог месеца са алжирском компанијом потписала уговор о опремању комуналних возила који на годишнем нивоу износи око 50 милиона евра.

Месдоуа и Перишић подсетили су на недавни састанак с алжирским инвеститорима, коме је присуствовао први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, а Месдоуа је рекао да многе компаније из Србије већ раде у Алжиру.

Алжирски амбасадор је честитао градоначелнику Ниша на успешно организованој години Миланског едикта.

You may also like...