Јавни позив

image_pdfimage_print

ЈАВНИ ПОЗИВКомисија за награду 11. Јануар, донела је данас одлуку да се објави Јавни позив за подношење кандидатура за ово највеће градско  признање.

Сви заинтересовани појединци и установе, своје предлоге моћи ће да доставе од 2-16. децембра, а критеријум за избор биће пре свега допринос развоју Ниша.

Како је речено, новчани фонд награда и ове године биће укупно 500 000 динара, а избор добитника биће објављен 25 децембра.

Ове године, комисија ће дати препоруку да појединци и установе не предлажу сами себе, како је то била неретко пракса ранијих година. Према речима председника комисије проф. др Милета Илића, то јесте законски могуће али није умесно.

На питање новинара, Илић је потврдио своју намеру да за награду у категорији институција, лично предложи ФК. Раднички из Ниша, који је један од брендова града а може се рећи да је многима Ниш познат по Радничком а не обрнуто, прецизирао је он.

По устаљеној пракси, најзначајније признање града, биће додељена на свечаној седници Скупштине Града Ниша 11. јануара у Народном позоришту.

You may also like...